HOE HET ALLEMAAL BEGON

Albert Gillis website

AMBIDRONES is een onderdeel van AMBIGU MEDIA PRODUCTIONS, dat staat voor up to date service wat betreft video en film. Oorspronkelijk waren het vooral bedrijfsvideo’s en huwelijken die werden gefilmd. In 2006 werd een eerste website gerealiseerd. Combinatie van beide onderdelen, video en webdesign, zorgde voor een perfecte match. Sinds 2009 werd er nog een derde peiler toegevoegd, fotografie. Wat begon in bedrijven breidde snel uit  naar studiofotografie en AMBIFOTO. De stap naar luchtfotografie was heel klein. Het bleef niet enkel bij luchtfotografie. Drones maken perfecte videobeelden in 4K resolutie. Deze dronebeelden vormen de perfecte aanvulling van waar het ooit mee begon….

Droneoperator Albert Gillis is in het bezit van Lic. klasse 1 -High risk. Hij is ook in het bezit van een OPS, Operator Manual. Dit wil zeggen, wanneer men operator is, men niet enkel mag vliegen maar ook afwijkingen kan aanvragen bij het DGLV. (Directoraat Generaal van de Luchtvaart).

Uiteraard zijn we ook helemaal in orde wat betreft verzekeringen en geneeskundige attesten.

Sterke punten bij Ambidrones is de kennis van het editen van de beelden. Programma’s als Adobe Pemiere en After effects voor video en Photoshop en Light room voor foto’s worden spelenderwijs geïntegreerd waar nodig.

Licenties

Intussen heb ik sinds 4 januari 2021 de nodige Europese licenties om als piloot en operator te werken in zowel België als de andere landen in de Europese Unie, alsook in IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland.

Europees certificaat

SORA opleiding

Ondertussen heb ik niet stil gezeten en een opleiding SORA (Specific Operations Risk Assessement) gevolgd. Hiermee kan ik uitvoeringsvergunningen aanvragen om “Risk based flights” te vliegen. Deze risico-inschatting en beheersing zal gebaseerd worden op het SORA principe.  Op basis van een standaardscenario STS (gebaseerd op de SORA-methode) of op een zelf uitgewerkte SORA-analyse voor opdrachten die buiten een standaardscenario vallen.

Deze analyse is een combinatie van verschillende mechanismen voor zowel mensen op de grond als in de lucht. Als operator moet je dit kunnen omzetten naar een duidelijke SORA. Dit voorkomt dat de controle over een operatie verloren gaat.

SORA opleiding web

Wat kan ik voor u betekenen?

Foto’s nodig

De Mavic 2 Pro met zijn Hasselblad lens geeft geweldige beeldkwaliteit. Een nieuw ontworpen 1-inch cmos-sensor, een ISO gevoeligheid van 100-6400 en een diafragmareeks van f/2.8-f/11. Fotoresoluties van 20MP

Video nodig

Dronebeelden opnemen met een maximale bitrate van 100 Mbps met H.265 compressie, 4K video tot 30fps en HD video tot 120fps. Video wordt gedraaid in D-Log, wat betekent dat men in de nabewerking onder andere met kleuren kan spelen.

Inspectie

Drones zijn ideaal om inspecties uit te voeren. Niet alleen kan de uitvoering redelijk snel, maar is ook meest betaalbare optie. Vaststellingen van storm- of brandschade, dak- en gevelinspecties, thermo-inspecties, zonnepanelen,of schoorstenen inspecteren, opvolgen werven,…

Operator nodig

De belangrijkste competentie van een drone-operator is dat hij zich houdt aan wet- en regelgeving bij het opnemen van dronebeelden. Verantwoordelijkheidsgevoel is dan ook belangrijk als drone-operator, omdat ongelukken met drones voorkomen moeten worden.

Mavic 2 pro open

Dronebeelden van onze klanten